1' De wedstrijd gaat van start. PSV heeft afgetrapt.
2' In de minuut 2, Scheidsrechter Dennis John Higler kent een vrije trap toe aan PSV, te nemen op de helft van AZ.
3' Een schot van Malik Tillman (PSV) smoort in de verdediging van AZ.
3' PSV krijgt een hoekschop toegewezen van scheidsrechter Dennis John Higler in Alkmaar.
4' In de minuut 4, De poging van Johan Bakayoko (PSV) mist doel.
4' De thuisploeg krijgt een doeltrap in Alkmaar.
5' In Alkmaar krijgt AZ op de eigen helft een vrije trap te nemen.
6' In de minuut 6, Inworp voor AZ in AFAS Stadion op de eigen helft.
8' Penalty! Scheidsrechter Dennis John Higler geeft PSV een strafschop in Alkmaar.
9' Doelpunt PSV! Luuk de Jong faalt niet vanaf elf meter en bezorgt PSV een 0-1 voorsprong in Alkmaar.
10' In de minuut 10, In AFAS Stadion mag de uitploeg het spel vanaf de zijlijn hervatten met een inworp op de helft van de tegenstander.
11' De assist kwam van Luuk de Jong.
12' In de minuut 12, Inworp op de eigen helft voor AZ.
13' Scheidsrechter Dennis John Higler geeft AZ een vrije trap op de eigen helft.
13' De thuisploeg krijgt een inworp op een interessante plek.
14' In de minuut 14, Inworp voor AZ op de helft van PSV.
14' Scheidsrechter Dennis John Higler kent AZ een inworp toe op de helft van PSV.
14' De bal is over de achterlijn geweest. PSV mag een doeltrap nemen.
16' Het voorbereidende werk werd verricht door Malik Tillman.
17' Inworp voor PSV ter hoogte van het vijandige strafschopgebied in Alkmaar.
18' In de minuut 18, PSV mag een vrije trap nemen op een gevaarlijke plek.
18' De bal gaat buiten. Doeltrap voor AZ in Alkmaar.
20' Een inworp voor de uitploeg op de helft van de tegenstander in Alkmaar.
21' In de minuut 21, Vrije trap in AFAS Stadion. Op de helft van PSV mag AZ een vrije trap nemen.
21' Inworp PSV. Op de eigen helft mag de uitploeg het spel vanaf de zijlijn hervatten.
22' AZ moet opletten als PSV van scheidsrechter Dennis John Higler een inworp mag nemen op een gevaarlijke plek.
22' In de minuut 22, Doelpoging PSV! Het schot van Olivier Boscagli gaat niet tussen de palen.
22' Scheidsrechter Dennis John Higler geeft AZ een doeltrap.
23' De poging van Johan Bakayoko (PSV) mist doel in AFAS Stadion.
23' In de minuut 23, Doeltrap voor AZ in AFAS Stadion.
24' Scheidsrechter Dennis John Higler geeft een inworp aan PSV op de eigen helft in AFAS Stadion.
25' Schot op doel van Ismael Saibari. Maar zonder doelpunt voor PSV als gevolg.
26' In de minuut 26, PSV mag een hoekschop nemen vanaf rechts via Johan Bakayoko in AFAS Stadion.
26' De scherpte ontbreekt bij Ismael Saibari (PSV). Zijn poging mist doel in Alkmaar.
26' Scheidsrechter Dennis John Higler geeft AZ een doeltrap.
27' In de minuut 27, Riechedly Bazoer (AZ) raakt geblesseerd in Alkmaar. Scheidsrechter Dennis John Higler legt de wedstrijd even stil.
28' De onderbreking is afgelopen.
28' Riechedly Bazoer (AZ) doet weer mee in AFAS Stadion.
29' In de minuut 29, Hoekschop voor PSV in AFAS Stadion. Johan Bakayoko neemt deze vanaf rechts.
29' PSV krijgt een inworp toegewezen van scheidsrechter Dennis John Higler op de helft van AZ.
29' Inworp voor PSV in AFAS Stadion op de eigen helft.
30' In de minuut 30, Inworp voor PSV op de helft van AZ.
31' Scheidsrechter Dennis John Higler kent de thuisploeg een inworp toe, te nemen op de eigen helft.
31' Inworp op de eigen helft voor PSV.
32' In de minuut 32, De verdediging van AZ blokkeert een schot van Sergino Dest (PSV) in AFAS Stadion.
33' Inworp PSV. Op de eigen helft mag de uitploeg het spel vanaf de zijlijn hervatten.
34' Scheidsrechter Dennis John Higler kent PSV een inworp toe op de helft van AZ.
36' In de minuut 36, Luuk de Jong mist het doel en scoort niet voor PSV in AFAS Stadion.
36' Doeltrap voor AZ in AFAS Stadion.
36' De thuisploeg vervangt Tiago Dantas door Kenzo Goudmijn.
36' In de minuut 36, Trainer Pascal Jansen gebruikt zijn 2 wissel. Ernest Poku wordt door Ibrahim Sadiq vervangen bij de thuisploeg.
36' AZ brengt Dani de Wit in de plaats van Djordje Mihailovic.
37' Scheidsrechter Dennis John Higler geeft PSV een inworp ter hoogte van het strafschopgebied van AZ.
38' In de minuut 38, Scheidsrechter Dennis John Higler geeft een inworp aan AZ op de eigen helft in AFAS Stadion.
39' De bal gaat buiten. Doeltrap voor PSV in Alkmaar.
40' Arbiter Dennis John Higler kent een vrije trap toe aan PSV op de eigen helft.
40' In de minuut 40, Een inworp voor de uitploeg op de helft van de tegenstander in Alkmaar.
40' Inworp voor PSV in de buurt van het vijandige doel in AFAS Stadion.
41' Inworp voor AZ in AFAS Stadion op de eigen helft.
42' In de minuut 42, Scheidsrechter Dennis John Higler kent de uitploeg een inworp toe, te nemen op de eigen helft.
43' AZ moet uitkijken als PSV een gevaarlijke vrij trap mag nemen in AFAS Stadion.
44' PSV krijgt een inworp toegewezen van scheidsrechter Dennis John Higler op de helft van AZ.
45' + 1 In de minuut 45, Ruben van Bommel (AZ) krijgt een eerste gele kaart.
45' + 1 Nog 5 minuten extra speeltijd voor Eerste helft.
45' + 2 Op de eigen helft mag de thuisploeg een vrije trap nemen in AFAS Stadion.
45' + 3 In de minuut 45, Achterin bij AZ wordt de kopbal van Luuk de Jong (PSV) tegengehouden.
45' + 3 In AFAS Stadion mag de uitploeg het spel vanaf de zijlijn hervatten met een inworp op de helft van de tegenstander.
45' + 4 De uitploeg krijgt een doeltrap in Alkmaar.
45' + 6 In de minuut 45, Johan Bakayoko (PSV) ziet zijn schot gekraakt door de verdediging van AZ.
45' Het rustsignaal klinkt.
46' Dennis John Higler geeft het fluitsignaal in AFAS Stadion. AZ mag de tweede helft aftrappen.
46' In de minuut 46, Inworp voor AZ op de helft van PSV.
48' In AFAS Stadion mag de thuisploeg het spel vanaf de zijlijn hervatten met een inworp op de helft van de tegenstander.
49' PSV krijgt van scheidsrechter Dennis John Higler op eigen helft een vrije trap toegewezen.
49' In de minuut 49, Scheidsrechter Dennis John Higler kent AZ een inworp toe op de helft van PSV.
50' De bal is over de achterlijn geweest. PSV mag een doeltrap nemen.
51' Inworp PSV. Op de eigen helft mag de uitploeg het spel vanaf de zijlijn hervatten.
54' In de minuut 54, Scheidsrechter Dennis John Higler geeft een inworp aan PSV op de eigen helft in AFAS Stadion.
54' De scheidsrechter legt de wedstrijd even stil vanwege een blessure van Luuk de Jong (PSV).
55' AFAS Stadion ziet de ploegen de wedstrijd weer hervatten in Alkmaar.
55' In de minuut 55, Een inworp voor de uitploeg op de helft van de tegenstander in Alkmaar.
55' Luuk de Jong (PSV) lijkt weer hersteld en kan de wedstrijd verder voortzetten in Alkmaar.
56' Scheidsrechter Dennis John Higler geeft AZ een doeltrap.
57' Ismael Saibari deed het voorbereidende werk.
59' AZ krijgt van scheidsrechter Dennis John Higler op eigen helft een vrije trap toegewezen.
60' In de minuut 60, Buitenspel van de uitploeg.
60' AZ krijgt een inworp toegewezen van scheidsrechter Dennis John Higler op de helft van PSV.
61' AZ moet opletten als PSV van scheidsrechter Dennis John Higler een inworp mag nemen op een gevaarlijke plek.
62' In de minuut 62, PSV mist! Schot wordt geblokkeerd door de verdediging van AZ in Alkmaar.
62' In Alkmaar krijgt AZ op de eigen helft een vrije trap te nemen.
62' Wissel in Alkmaar: Myron van Brederode vervangt Ruben van Bommel bij AZ.
62' In de minuut 62, Inworp op de eigen helft voor PSV.
64' Vergeefse doelpoging Guus Til (PSV) in AFAS Stadion.
65' De scherpte ontbreekt bij Dani de Wit (AZ). Zijn poging mist doel.
65' In de minuut 65, Doeltrap voor PSV in AFAS Stadion.
65' Inworp voor AZ op de helft van PSV.
67' Trainer Pascal Jansen (AZ) gebruikt zijn 5 wissel en vervangt David Moller Wolfe door Denso Kasius.
67' In de minuut 67, Vanaf links mag Joey Veerman een hoekschop nemen voor PSV in AFAS Stadion.
68' De bal is over de achterlijn geweest. AZ mag een doeltrap nemen.
69' De 1 wissel van PSV. Ramalho komt erin voor Jerdy Schouten in AFAS Stadion.
69' In de minuut 69, PSV gebruikt de 2 wissel. Yorbe Vertessen vervangt Malik Tillman.
69' De uitploeg wisselt Luuk de Jong voor Ricardo Pepi.
70' Scheidsrechter Dennis John Higler kent AZ een inworp toe op de helft van PSV.
70' In de minuut 70, Scheidsrechter Dennis John Higler kent de uitploeg een inworp toe, te nemen op de eigen helft.
71' Inworp voor AZ in de buurt van het vijandige doel in AFAS Stadion.
73' Arbiter Dennis John Higler kent een vrije trap toe aan PSV op de eigen helft.
73' In de minuut 73, Op de eigen helft mag de uitploeg een vrije trap nemen in AFAS Stadion.
74' De wedstrijd ligt even stil voor een blessurebehandeling van Ismael Saibari (PSV).
74' Voor Ismael Saibari is de wedstrijd voorbij. Patrick van Aanholt vervangt de aangeslagen speler bij PSV.
75' In de minuut 75, Er wordt weer gevoetbald in Alkmaar.
76' Scheidsrechter Dennis John Higler geeft AZ een vrije trap op de eigen helft.
77' PSV krijgt van scheidsrechter Dennis John Higler op eigen helft een vrije trap toegewezen.
77' In de minuut 77, Kenzo Goudmijn (AZ) krijgt geel.
80' Een doelpoging van Patrick van Aanholt (PSV) in Alkmaar mist scherpte.
80' De thuisploeg krijgt een doeltrap in Alkmaar.
81' In de minuut 81, Doelpoging PSV! Het schot van Yorbe Vertessen gaat niet tussen de palen in Alkmaar.
81' De bal gaat buiten. Doeltrap voor AZ in Alkmaar.
84' In Alkmaar krijgt AZ op de eigen helft een vrije trap te nemen.
85' In de minuut 85, PSV schiet tussen de palen, maar Sergino Dest ziet zijn poging niet beloond worden met een doelpunt.
86' Op de eigen helft mag de thuisploeg een vrije trap nemen in AFAS Stadion.
86' PSV heeft Olivier Boscagli gewisseld. Shurandy Sambo neemt zijn plaats op het veld in. Dat is de derde wissel van Coach Peter Bosz.